AKOB Mersin Baroque Music Ensemble

AKOB Mersin Baroque Music Ensemble

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB)’un önderlik ve işbirliği ile 2018 yılında kurulmuştur. Tamamen gönüllülük esası ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan dört müzisyen öğretim üyesinden oluşan topluluk, AKOB kurumsal çatısı altında yaptıkları konserlerle, ulusal ve uluslararası festivallere katılmak suretiyle, Barok müziğin ülkemizde geniş halk kitlelerine tanıtımı ve benimsetilmesini, sanatçılarımızın, Mersin kentinin ve ülkemizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını amaçlamaktadır.. 
2018 Ocak ayından itibaren Mersin, İstanbul ve Tarsus’ta yedi konserle dinleyici önüne çıkan topluluk, aldığı olumlu eleştiriler ile konser aktivitelerini artırmak ve ulusal ve uluslararası klasik müzik camiasında tanınarak profesyonel çalışmalarını sürdürmeyi amaçlamaktadır. 

 

SANATÇILAR

İsabelle Monique Özdemir - Keman
 
1985 yılında Hollanda’da doğdu. 3 yaşında ailesi ile Türkiye’ye yerleşti. Keman eğitimine 1996’da Zulfiya Yakubova ile başladı. İlk solo konserlerini 1999’da Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde ve 2001 yılında Mersin Akademik Oda Orkestrası eşliğinde verdi.  
2000-2004 yılları arasında Lili Tschumburidze ve Irakli Tschaurelli’nin öğrencisi oldu. 2003-2004 yılları arasında Mersin Devlet Konservatuarı lisans devresini bir senede birincilikle bitirdi.
2005 yılında Jerusalem Müzik ve Dans Akademisi’nde (The Jerusalem Academy of Music and Dance)  Hagai Shaham’ın yüksek lisans öğrencisi olarak kabul edildi.2008 senesinde de aynı akademiden yüksek lisans derecesini (M.A.) almaya hak kazandı. 
2005-2009 yılları arasında Revolution Orkestrası, Arap-Yahudi Orkestrası ve Akademik Orkestra’nın başkemancılığını üstlendi. Israel Rishon Lezion Senfoni Orkestrası, Kibutzim Orkestrası, Israeli Camerata Orkestrası, ve Tel-Aviv Solistleri Orkestrası’nda görev aldı. 
2007 yılında Jerusalem Müzik ve Dans Akademisi’nde özel oda müziği projesine katılmaya hak kazanarak tam burs aldı. 
2007-2008 yılları arasında Roi Shiloach’ın keman öğrencisi oldu ve ayrıca oda müziği projesi kapsamında Yaron Rosenthal’dan oda müziği dersleri aldı. İsrail’de çeşitli festivallerde başkemancılık ve başkemancı yardımcısı görevlerini üstlendi.  
2007 yılında Musica Europa Festivali’nde başkemancı yardımcılığı yaptı. 
2008 yılında Jordi Saval ve Sachsa Goetzel yönetimindeki Avusturya’da gerçekleşen Attergau Musik Festivali’nde yer aldı. 
Sergei Kravchenko, Cihat Aşkın, Nam Yun Kim, Vadim Gluzman, Ilan Gronich, Lukas David ve Mikhail Gotsdiner’in Masterclass’larına katıldı. Oda müziği projesinde ise David Dolan, Zvika Pleser ve Beaux Arts Triosu’nun piyanisti Menachem Pressler’in Masterclasslarına katıldı. 
2010 yılından bu yana Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta ve Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nda görev almaktadır. Barok alanındaki çalışmalarını 2016-2017 yıllarında, Avrupa’nın önemli merkezlerinde,  dünyaca ünlü solist ve şef Enrico Onofri’nin özel öğrencisi olarak sürdürmüştür.
2014 -2016 yıllarında Mersin Üniversitesi Kilikya Barok Müzik Topluluğu’nda yer alan sanatçı, 2018 yılından bu yana AKOB MERSİN BAROK MÜZİK TOPLULUĞU üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
 

Doç. Dr. Tuba Özkan - Viyola

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Betil Başeğmezler ile Viyola, Prof. Ulvi Yücelen ile Oda Müziği çalıştı ve 1987 yılında pekiyi derece ile diploma aldı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sınavını kazanarak, profesyonel müzik kariyerine başladı.
1989 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti’nin D.A.A.D bursunu kazanarak, Berlin Sanat Akademisi ‘nde Prof. Bruno Giuranna ile viyola çalışmalarına başladı ve 1991 yılında pekiyi derece ile master diplomasını aldı.
1991-1992 yıllarında Türkiye’de bir yıl daha Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda çalıştı. 1993-2012 yıllarında, kariyerine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda devam etti. Aynı dönem içinde, 1993-2009 yıllarında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Viyola gurup şefliğini yaptı. Çalıştığı orkestralar ile profesyonel kariyeri boyunca yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserler yaptı.
2010 yılında I. Adalar Viyola ve Oda Müziği Ustalık Kursu Projesini hazırlayıp, Prof. Siegfried Führlinger ile bu organizasyonda eğitmen olarak görev yaptı.
Sırasıyla aktif olarak katıldığı Ustalık Kursları:
1990 Prof. Bruno Giuranna (Hindemith Vakfı, Vevey, İsviçre)
1991 Prof. Bruno Giuranna (Sermoneta,İtalya) 1993 Prof. Tabea Zimmermann ve Prof. F. Gulli (Riva del Garda, İtalya) 1998 Prof. Michael Homitzer ve Prof. Victor Pikayzen (Ayvalık,Türkiye) 2000 Prof. Mathias Buchholtz (Montepulciano, İtalya)
Sahne performansı çalışmalarına Oda Müziği alanında yoğunlaşan sanatçı, 1997 ve 1999 yıllarında Japonya'da Uluslararası Feukugigawa Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin davetlisi olarak, Japonya’da 11 konser verdi.
Viyola eğitmeni olarak Tuba Özkan, 2001 yılında İTÜ M.İ.A.M’da, 2002-2006 yıllarında Y.T.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde görev yaptı.
2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde Doktora/ Sanatta Yeterlik programını tamamladı. 2013 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nnda öğretim üyesi olarak göreve başladı. 
Sahne performanslarını yurtiçi ve yurtdışında sürdüren sanatçı aynı zamanda MEÜ Akademik Oda Orkestrası’nda viyola gurup şefliği görevinin yanı sıra, 2018 yılından bu yana AKOB MERSİN BAROK MÜZİK TOPLULUĞU üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

Serçin Yatkın - Viyolonsel

1999 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Ayşe Pelin Coşkun ile viyolonsel eğitimine başladı. 2004 yılında Mersin Üniversitesi Akademik Oda Okestrası’nda çalmaya başladı. 2006 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na kabul edildi. 2004 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Akademik Oda Okestrası eşliğinde A. Vivaldi Mi min. Cello konçertosunu seslendirdi. 2006  yılında MEÜ Yenişehir Kampusü İstemihan Talay Konser Salonu’nda bir resital verdi. 
2008 yılında MEÜ. Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği I. Ulusal Cello yarışmasında 2. lik ödülü aldı. Yarışmanın ödülü olarak Akademik Oda Orkestrası eşliğinde C.Saint Seans Cello Konçertosunu seslendirdi. 
Natalie Gutmann, Alexander Baillie, Tobias Köhne, Frider Lenz, Claus Kanngiesser gibi önemli çellistlerin Masterclass’larına katıldı. Efe Baltacıgil, Suzan Altınel, Melih Kara, Çağ Erçağ, Reyent Bölükbaşı gibi çellistlerle atölye çalışmaları yaptı. 
2008/2011/2012 yılında Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’na girerek yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. 
2010 yılında düzenlenen Bosch Genç Klasikçiler Festivali’nde üyesi olduğu İsis Quartet ile yer aldı. Çetin Aydar, Boğaziçi Quartet, Özcan Ulucan, Mikhail Gotsdiner ile Oda Müziği Masterclass’larına katıldı. Okulda düzenlenen birçok konserlerde yer aldı. 
2012 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası eşliğinde D. Schostakovich 1. Cello Konçertosu 1. Bölümünü seslendirdi. Aynı yıl MEÜ Devlet Konservatuvarı’ndan Münif Akalın’ın öğrencisi olarak mezun oldu. 2016-2017 eğitim döneminde Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi olarak bir yıllık Erasmus programı ile  ‘Conservatorio di Musica’ Giuseppe Tartini’de Prof. Pietro Serafin ile çalıştı. Bu süreçte İtalya ve İspanya’da  masterclasslara katıldı. 
2017 Ekim ayında cellist Çağ Erçağ ile birlikte Mersin Akademik Oda Orkestrası eşliğinde A. Vivaldi ikili Çello konçertosu seslendirdi. 
2014 -2015 yıllarında Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kilikya Barok Müzik Topluluğu’nda yer alan sanatçı halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim elemanı olarak çalışmaktadır. Yüksek lisans eğitimini sürdüren sanatçı 2018 yılından bu yana AKOB MERSİN BAROK MÜZİK TOPLULUĞU üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 
 

Aslı Demirağ - Klavsen

1991-1992 öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Prof. Semra Kartal’ın öğrencisi oldu.
 1993-1994 yılları arasında ABD’ye giderek piyanist Jim Christensen ile bir yıl çalıştı. Bu süre içerisinde çeşitli konserler ve resitaller verdi.
1994-2000 öğretim  yılında  Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na dönerek  Piyano çalışmalarına Prof. Semra Kartal; Oda Müziği çalışmalarına ise Prof. Ulvi Yücelen ile devam etti. 
2001-2002 öğretim yılında mezun olduktan sonra Antalya Devlet Tiyatrosu’nda 2 yıl,  Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 1 yıl süreyle çalıştı.
2003-2004 öğretim yılında Prag Konservatuvarı’na kabul edildi ve Prof. Jana Macharackova   ile piyano çalışmalarını sürdürdü. 2006-2007 yılında mezun oluncaya kadar birçok resitaller verdi ve çeşitli konserlerde görev aldı.
2008-2011 eğitim yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 
2011-2012 Öğretim yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yine Piyano Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi olarak çalışmalarına başladı. Halen aynı kurumda görevine devam etmekte, çeşitli oda müziği, duo konserlerde yer almaktadır.
2014 -2016 yıllarında Mersin Üniversitesi Kilikya Barok Müzik Topluluğu’nda yer alan sanatçı, 2018 yılından bu yana da AKOB MERSİN BAROK MÜZİK TOPLULUĞU üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 

 

Misafir Sanatçı
Çiğdem Aladağ - Soprano

Müzik eğitimine Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü lise devresinde başladı. Lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları ve Opera Bölümü’nde Prof. Şebnem Ünal ile devam etti. Eğitimi boyunca birçok sahne performansı sergiledi. İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, İstanbul I. Genç Klasikçiler Festivali konserleri bunlardan bazılarıdır. 
2009 yılında okul birincisi olarak lisans eğitimini tamamladıktan sonra TEV ve Fransız Hükümetinin ortaklaşa verdiği bursu almaya hak kazanarak, Conservatoire a Rayonnement Regional de Paris’de Fusako Kondo ile tezsiz yüksek lisans eğitimine başladı. Okuduğu süre boyunca Pierre Michel DURAND şefliğindeki Crr de Paris Orkestrası ile Çocuk Operası "Pinokyo"da "Le Fée Bleue" ve "Le Nozze Di Figaro" operasında "Barbarina" rollerini üstlendi. Orkestra eşliğinde kompozisyon bölümü için Szymanowski liedleri kaydı yaptı. Bunun dışında Paris Salle Pleyel’de Stravinsky liedleri konseri verdi. Paris 19. Bölge Belediyesi Müzik Festivali’nde birkaç kez solist olarak yer aldı. 
2011 yılından Mart 2017’ye kadar Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvaı’nda sözleşmeli öğretim elemanı olarak görev yaptı. Eylül 2013’de Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde misafir solist sanatçı olarak çalışmaya başladı. Kurumda “Carmen” operasında Frasquita, “La Boheme” operasında Musetta ve “Çeşmebaşı” balesindeki soprano soloyu seslendirdi. 
Mersin Üniversitesi Akademik Orkestrası ve Kilikya Barok Topluluğu’yla solo performanslar gerçekleştirdi. 
Şubat 2017’de “Paris Festival des Concerts d’Hiver” etkinliğine davet edilerek resital yaptı. Mart 2017’de Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile solo konserler yaptı. Nisan 2018’de Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası’yla solo performans sergiledi. 
Çiğdem Aladağ Mart 2017’den beri Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Ana Sanat Dalı’nda öğretim görevlisi olarak görev yapmakta ve aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam etmektedir. 
 

KONSER VİDEOLARI

B. MARINI - PASSACALIO
A CORELLI -TRIO SONATE Op. 3 NO:11
D BUXTEHUDE -TRIO SONATE BuxWV 259

 



Top